AFVALLEN ZONDER TE SPORTEN | 12 TIPS

 AFVALLEN ZONDER TE SPORTEN | 12 TIPS

Afvallen weegschaal

Niet iedereen houdt van sporten en dat is helemaal geen probleem. Krachttraining helpt gemiddeld maar zo’n 15% bij het afvallen, de overgrote gedeelte van het resultaat wordt behaald met de juiste gewoontes en voeding.

Neem een koude douche

Een koude douche activeert de bruine vetcellen in je lichaam. Bruine vetcellen zijn vetcellen die energie omzetten in warmte, dit betekent dus dat deze vetcellen gebruikt worden om het lichaam te verwarmen (∠1).

Een koude douche heeft ook andere voordelen, denk aan meer energie, een gezonde hormoonhuishouding en een betere weerstand tegen stress. Dit kan uiteindelijk allemaal bijdragen aan gewichtsverlies.

Eet veel vezels

Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer vezels aten met hetzelfde aantal calorieën na 12 maanden 2.1 kilo meer vet hadden verloren dan de andere groep met hetzelfde dieet(∠2).

Vezels stimuleren de darmwerking en zorgen ervoor dat je minder snel honger krijgt. Een makkelijke manier om meer vezels binnen te krijgen is door bijvoorbeeld bij de yoghurt wat lijnzaad of chiazaad toe te voegen.

Meer eiwitten eten

Eiwitten zijn moeilijker te verteren en hebben een thermogene effect, dit houdt in dat het de lichaamstemperatuur verhoogt. Als de lichaamstemperatuur hoger is zal de vetverbranding toenemen (∠3).

Ook vullen eiwitten goed omdat het lichaam eiwitten minder snel kan verteren, hierdoor zal je minder snel honger krijgen na een eiwitrijke maaltijd.

Kies dan wel voor magere eiwitproducten zoals: 30+ kazen, kipfilet, witte vis en mager vlees zoals biefstuk.

Eet minder koolhydraten eten

Koolhydraten stimuleren insuline, insuline is een hormoon wat ervoor zorgt dat het eten (calorieën) sneller opgeslagen wordt als vet (∠4).

Insuline veroorzaakt een onstabiele bloedsuikerspiegel, hierdoor zal je sneller honger krijgen na het eten van een maaltijd.

Een dieettechniek zoals het lage-insuline-methode, waarbij koolhydraten verlaagd worden is erg effectief bij gewichtsvermindering en langdurig gewichtsverlies (∠5).

Ook kan het hormoon insuline er voor zorgen dat het lichaam minder groeihormoon produceert. (∠6). Groeihormoon verbetert het vetmetabolisme

Doe aan intermittent fasting

Intermittent fasting is waarschijnlijk één van de effectiefste methode voor de vetverbranding (∠7). Als je niet eet zal het lichaam de de benodigde energie uit vet halen om het lichaam van brandstof te voorzien.

Tijdens intermittent fasting maakt het lichaam stoffen aan zoals noradrenaline wat ervoor zorgt dat de vetverbranding verhoogd wordt.

Vasten heeft ook een verlagend effect op de bloedsuiker wat kan bijdragen aan vetverlies en daarbij zal het tijdens het vasten lastiger zijn om veel te eten, vanwege de kortere eetperiode zal je meer moeten eten in een kortere tijd.

Drink meer koffie en groene thee

Studies laten zien dat cafeïne de vetverbranding met zo’n 29% kan verhogen. Koffie (cafeïne) en groene thee (L-theanine) verhogen beide de vetverbranding, vooral in combinatie zal de werking optimaal zijn (∠8).

Cafeïne in koffie geeft je daarbij nog is extra energie, thee is meer rustgevend. Dit maakt het een uitstekende combinatie om de spanning van de koffie te verlichten met nog is een extra boost in je metabolisme.

Eet regelmatig pittig

Pittig eten wordt gelinkt aan gewichtsverlies, dat komt door het stofje capsaïcine. Dit zit vooral in chili, peper en sambal (∠9).

Ook zijn kruiden een ideale manier om je gerecht lekker te maken zonder extra calorieën binnen te krijgen.

Eet niet terwijl je tv kijkt

Studies laten zien dat wanneer er tv gekeken wordt tijdens het eten er vaak meer gegeten wordt. Kies er daarom voor om bewust te zijn van het moment dat je aan het eten bent (∠10).

Als je minder eet zal het lichaam ook minder hoeven te verbranden om gewicht te verliezen.

Drink water voor een maaltijd

Water kan de stofwisseling verhogen, een grote glas water voor de maaltijd onderdrukt de eetlust en zorgt er dus voor dat je sneller vol zit (∠11).

Ook draagt voldoende vocht bij aan het onttreken van vocht in het lichaam, dit creëert een slanke look.

Neem een kleiner bord en bestek

Soms lijken onze ogen groter dan de maag, een kleiner bord is makkelijker te vullen en geeft de illusie dat je meer eet, waardoor je sneller vol zit. Zo kan een kleiner bord de eetbehoefte verminderen met zo’n 30% (∠12).

Ook kleiner bestek zal ervoor zorgen dat je met minder eten sneller vol zit omdat je meer de tijd moet nemen om de maaltijd te eten. En hoe beter het voedsel verteerd wordt, hoe meer voordelen dit zal hebben voor het afvallen.

Las een ontspanningsmomentje in

Als je minder stress hebt zal je sneller afvallen. Stress verhoogt de eetlust en ontregelt het lichaam.

Denk aan meditatie, yoga of gewoon hier en daar een paar goede diepe ademhalingen. Bij yoga is ontdekt dat het een significante vermindering kan geven in taillebreedte (∠13).

Ook hobby’s zoals het spelen van een instrument of tekenen zou al kunnen helpen om het stressniveau te verlagen.

 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

New Arrival Products

Kronos - Automatic buy & sell signals - THE NEXT GENERATION OF Algorithmic trading

JEFF MARINELLI I’M ALL ABOUT MAKING A DIFFERENCE